朋友想食咖喱所以带左我黎佐敦呢间pizza max bistro🍕估唔到客人咁多,啱啱坐低叫野食就已经全场满座。餐厅空间唔细,不过太多客人太多长枱,所以行过都有d逼。室内偏暗,几有气氛,尤其是呢个bar枱。侍应都是外国人说英文的,态度好有礼貌👍葱蒜白酒煮纽西兰青口先点一款西式前菜,一二三四五六七,总共有八只青口😆仲要每只都大大件厚肉呀。同其他餐厅不同的地方,葱蒜白酒忌廉汁放在每只青口上,青口沾满酱汁好cream又香👍底下铺了椰菜,中和忌廉汁增添清新。有樽装水供应,$40一支我就饮唔起啦。免费水都唔错,加左薄荷叶,有阵阵清爽的味道🌿广东式薄饼千岛酱挪威烟三文鱼,芝士,菠萝原本想试下印度风pizza的,不过见有薄荷沙律酱,好似好奇怪咁惊唔钟意就冇试。最后拣左普通的烟三文鱼,菠萝的配搭😂简单的配料都整得好好食!不枉我地等左20分钟。芝士好强拉丝效果,加埋香甜菠萝粒,食落一d都唔觉得腻👍pizza饼底系薄身软软的,似卷饼块皮。马萨烤鸡腿 蒜蓉烤饼可以拣原味烤饼,牛油或蒜蓉。蒜蓉烤饼好香,新鲜整起热辣辣拎出黎😎点上咖啡喱汁非常美味。咖喱汁唔会太辣,香料味不太重刚刚好。

葱蒜白酒煮纽西兰青口

广东式薄饼
千岛酱挪威烟三文鱼,芝士,菠萝

马萨烤鸡腿 蒜蓉烤饼