2021-10-02 360 浏览
今次去咗泰金国食晚饭,喺九龙城都算好出名,历史悠久,好多人都介绍个烧牛肉,一于去试吓。啱啱好6:00去到,坐咗最尾一张枱,走𠮶阵出边已经排长龙。两个人,叫咗烧牛肉、虾膏炒饭、生菜包、飞天通菜、百香果沙冰同埋泰式奶茶。烧牛肉好大碟,基本上枱枱都有叫,烧出嚟只色好靓,大概五成熟,好多人都赞个汁,但系我觉得就咁食好食啲。虾膏炒饭新鲜炒起好香,大大碟几抵食。生菜包同通菜都唔错,冇乜特别。至于两杯嘢饮,个百香果沙冰应该系糖水沟出嚟,味道麻麻哋。泰式奶茶就几好饮,茶味香,同港式奶茶相比系第二种风味。听过人讲喺𠮶度加单会俾人闹/黑面。我哋落单𠮶阵已经同我哋讲只可以加一次单,我哋加单之后就收咗我哋本Menu,但就冇唔友善嘅态度。两个人最后食咗$396,食唔晒要打包。总括嚟讲,食物质素几好,性价比几高。服务都唔错,有求必应,系坐得迫咗少少。但系都推介嘅。

烧牛肉
虾膏炒饭