2022-11-25 275 浏览
落雨天☔️想揾下野食,行行下见到有间潮州粉面叫「鸡记」咁搅笑?就行入去试下。坐底后侍应好快比menu 我,原先谂住食普通粉面,但见佢主打墨鱼丸,本身都好想试下,但岩皮肤敏感唔食得,谂左劲耐,见到佢有炸鱼片头,就决定试下啦。1)炸鱼片头黑豉油王捞面: 等左一阵就到,比想像中细碗,心谂今次伏左,咬左一下个鱼片头,当下真系惊为天人,「点解佢可以咁新鲜热辣辣?」「弹牙弹到好似濑尿牛丸咁?」 鱼片头外皮好脆口,但入面鱼肉却好雪白、好甜,但唔会有鱼腥味,食得出系新鲜货先做到咁弹口;至于个粗面,个人觉得咸左少少🤏呢间粉面店,讲真行行下真系好易行过左唔知,但下次我绝对会试佢个墨鱼饼我觉得真系要为炸鱼片头争番口气,个个都食炸墨鱼饼,其实炸鱼片头都好正,配埋支装可乐,真系一绝

,「点解佢可以咁新鲜热辣辣?」「弹牙弹到好似濑尿牛丸咁
;至于个粗面,个人觉得咸左少少🤏

,配埋支装可乐,真系一绝
炸鱼片头黑豉油王捞面
炸鱼片头黑豉油王捞面