餐厅: 彩薈軒 (iSQUARE國際廣場)
资讯:

下午见客,见仲有大把时间,叹一中盅两件时间就啱啱好彩荟轩出名好坐,地方宽躺,连带超大落地玻璃,十分开扬,枱和枱之间有一定距离,唔会搞到好似搭枱咁。我们是冲著 $1 笼虾饺而来 只要用手机点餐就可以$1 食到特点「彩福虾饺王 」一笼四粒,虾饺皮略带烟韧包着爽口弹牙虾仁,确系新鲜好味。还有得奖点心像真度十足的黑天鹅🦢 一口咬下原来是炸芋角,网状形炸皮十分酥脆,包著芋头粒和猪肉粒,略带咸蛋黄咸香,吃落也不会一口都系油。元粒瑶柱鱼翅汤饺$57瑶柱原粒上,鱼翅也不少,绝对真材实料,对得住这个价钱,汤饺皮很滑,汤底也鲜甜好味,值得一试。鲜姜汁鸡包仔$33依家有得食鸡包仔嘅酒楼唔多,所以见到一定会点。拎上手热辣辣,外皮相当软熟,吃得出姜汁味道,馅料有虾、鸡肉,馅可以多啲就更好。牛肉肠粉$38肠粉皮够晒滑,但系厚左啲,牛肉比例较少 ,小小失望。我就留返quota比甜品原个椰皇炖燕窝$57 一人独享,一开盖已经被燕窝丝吸引著,炖奶相当嫩滑,一呷已经直入嘴巴内,微甜嘅炖蛋以燕窝衬托,一个人食晒都唔会觉得溜,够哂滋润。
下午见客,见仲有大把时间,叹一中盅两件时间就啱啱好
我们是冲著 $1 笼虾饺而来
只要用手机点餐就可以$1 食到特点「彩福虾饺王 」
一笼四粒,虾饺皮略带烟韧包着爽口弹牙虾仁,确系新鲜好味。

还有得奖点心
像真度十足的黑天鹅🦢

元粒瑶柱鱼翅汤饺$57

鲜姜汁鸡包仔$33

牛肉肠粉$38
肠粉皮够晒滑,但系厚左啲,牛肉比例较少 ,小小失望。

我就留返quota比甜品
原个椰皇炖燕窝$57