2024-05-23
阿仔上完兴趣班系附近食完晚餐先返屋企。估唔到唔错啊。有时陪屋企人食饭就无找素。 🍴板煎鸡扒蛋包饭食$67 配蒜蓉汁加$8意式蕃茄汤 送热柠蜜竟然有蛋包饭 ! 个蛋好滑好浓,饭不是白饭,是有少许汁的饭。说起汁,这个蒜蓉汁不得了,回忆返晒黎,像小时候吃的那个味道。已经很久没有吃到这样的蒜蓉汁。又汁又蛋咁搞到减紧肥既我都食左好多饭。鸡扒也很有惊喜,鸡皮有点脆,但肉还很嫩和有肉汁。 🍴日式义烧拉面 $64 送热柠水本来想点A5和牛不过阿仔都系点传统义烧拉面。有一整只溏心蛋、2大块紫菜、4块义烧,仲有小朋友都喜欢的粟米及没有他们不喜欢的笋。阿仔好満意,拉面弹牙。仲比左个THUMB UP手势👍🏻 🍴鲍鱼花胶冬茹滑鸡汤配乌冬 $61鸡真的是滑鸡 ! 鸡味都几浓,鲍鱼口感好好,唔UN。汤都好味,唔系味精汤,食完之后都冇口渴。 全餐厅99%都系卡位,卡位系彩虹色呀 !坐得舒服 !茶记晚餐唔过$70,性价比高 ! 其实下午茶至18:00,下次落堂行快两步试试下午茶餐同沙律先😉
🍴日式义烧拉面 $64 送热柠水
🍴鲍鱼花胶冬茹滑鸡汤配乌冬 $61