2022-09-04
收工约咗朋友喺长沙湾食嘢,新发现呢间靓靓餐厅。门口设计高贵,有少少波希米亚风,真系啱晒打卡,见到心心眼😍。店内嘅装修一样好有心机,睇返之前人哋影啲相,发现佢啲摆设会定期改,今次有好多类似芦苇草装饰,我估系因为就嚟秋天而配合返🤔🤔。法式奶油烩和牛肉丸配日式珍珠饭($92),total有4粒和牛肉丸,都几大粒,食到有牛肉纤维、牛味重,薯仔煮到淋晒,连埋啲汁食成个感觉好creamy。推介!脆炸软壳蟹咸蛋黄蟹籽忌廉意大利面($92),软壳蟹炸得够脆,忌廉汁香浓,加埋毛豆、菇菌、蟹籽一齐食唔单调,口感更丰富。Guava pineapple lemon soda ($48),梳打水够汽,好解渴!唔会太甜,香味唔假,推介。Iced Matcha latte ($52),我谂热会好饮过冻,当然冻都唔错,但热饮抹茶味会再出啲。焙茶软心巴斯克烤微焦芝士蛋糕($52),卖相吸引。蛋糕中间有少许流心感觉,口感丝滑,边位有少许焦脆,甜度适中,焙茶味如再浓点会更好。