2016-11-24 3781 浏览
Hello Kitty 开幕时 下下排成个钟,我唔系标准猫迷,当然无黎迫啦~多个月后的今天,终于唔使再同人迫,可以黎朝圣了呢度既目的,当然志不在食,一入黎两母女已疯狂,系咁影唔停呢度无论一枱一椅,所有用具,都有个猫头,真系好吸引门口仲有个柜放满可带走的Kitty 产品,当然要俾钱买啦~呢只大过阿囡既kitty 公仔系必影位啦~餐厅有一个中式亭园角落,入面挂左4张kitty 中式造型照,原来系4大美人像,失敬失敬~影饱就开始食啦~Kitty 虾饺,当然必食不过原来4粒,得一粒有成个kitty样,要争食🙈另一款就系菜肉饺,抵d, 因为3只都系kitty样不过颜色就无虾饺咁靓啦两款饺既皮都做得唔错,皮薄,入面既虾都弹牙,系无咩期望下算有惊喜~另一款 鲍鱼烧卖竟然劲大粒呀~烧卖的肉都几爽口,唔系淋pat pat 个d ~粒鲍鱼就硬左少少啰~ 呢度既饱点整得几好除左每个都有靓靓KITTY头外,面粉都好香,又松软~肠仔包,入面真系有条鸡肉肠仔~XD 小朋友最钟意食~至于个肠粉嘛~ 真系有D失望~粉劲厚,料劲少~而且只有一个红萝卜干的KITTY头~ 甜品方面叫左2个芒果布甸不过不失,略嫌有D实~个炖

多个月后的今天,终于唔使再同人迫,可以黎朝圣了

呢度既目的,当然志不在食,一入黎两母女已疯狂,系咁影唔停
呢度无论一枱一椅,所有用具,都有个猫头,真系好吸引

门口仲有个柜放满可带走的Kitty 产品,当然要俾钱买啦~
呢只大过阿囡既kitty 公仔系必影位啦~

影饱就开始食啦~

Kitty 虾饺,当然必食

不过原来4粒,得一粒有成个kitty样,要争食🙈
另一款就系菜肉饺,抵d, 因为3只都系kitty样

不过颜色就无虾饺咁靓啦

另一款 鲍鱼烧卖

竟然劲大粒呀~
烧卖的肉都几爽口,唔系淋pat pat 个d ~

粒鲍鱼就硬左少少啰~

呢度既饱点整得几好

除左每个都有靓靓KITTY头外,面粉都好香,又松软~
肠仔包,入面真系有条鸡肉肠仔~XD 小朋友最钟意食~
至于个肠粉嘛~ 真系有D失望~

粉劲厚,料劲少~

而且只有一个红萝卜干的KITTY头~
甜品方面叫左2个

芒果布甸不过不失,略嫌有D实~
个炖蛋白就错哂~ 嚡到了,我囡食一啖就唔食啦 ~ @@

呢度除左食物外,其他野都有好多KITTY样啦~

KITTY迷可以留黎做纪念呀~
2016-11-13
  • 流沙奶黄包