2016-01-30
想食附近一间餐厅休息无开, 见青山道几间都好出名, 谂住求其一间都好稳阵.(因为是我约朋友食饭)首先向餐厅讲唔好意思,我地几个倾计好嘈.叫左几样野.1.慢煮陈醋汁猪(肋排还是什么忘了)2.一个意粉 (忘了是什么意粉)3.海鲜黄姜饭 1.坦白煮出黎个样都几靓但 ,3样味道都好普通好普通.首先已经算肥的猪, 慢煮后瘦果部份仲系唔算淰,但肥果部份就肥.陈醋汁系OK 但本身够猪肉无味, 亦都唔香.2. 意粉亦系普普通通地唔好食, 唔够Aldente(弹),少少overcook 意粉无味, 料亦无加味先爆香3. 海鲜黄姜饭. 个饭还可以, 但系d 海鲜真系离晒谱, 雪藏烚完就摆上饭上面.海鲜量系OK. 但全部都系淡如水. 一系就用好d 料, 一系就用少少牛油同盐煎下先.再有下次既话会试埋猪手, 都系唔得既就black list, 个样真系靓希望加油.
(因为是我约朋友食饭)
首先向餐厅讲唔好意思,我地几个倾计好嘈.
叫左几样野.
1.慢煮陈醋汁猪(肋排还是什么忘了)
2.一个意粉 (忘了是什么意粉)
3.海鲜黄姜饭
1.坦白煮出黎个样都几靓但 ,3样味道都好普通好普通.
陈醋汁系OK 但本身够猪肉无味, 亦都唔香.
题外话/补充资料:
我地几个"可能"同时都系 重口味既人, 但个问题系我地觉得有d 野系0调味.