2024-10-22
之前经过见到大排长龙已经心郁郁,今日趁tea time少啲啲人忍唔住食咗,即刻明白点解成日都有条龙。食物好味之余,servers态度每一位都 非 常 之 好。入门welcoming, 点餐时推介有咩好食,临走笑住道谢讲再见。又真系几想下次再见。 ✦ 皇牌套餐S4 鲜鸡汤小云吞12粒 + 生煎包2个 HKD54✦ 枱上面一早有警告生煎包会爆汁,只系我哋两个都估唔到真系咁多汁 (请睇图)。生煎包 好 好 食,个底煎成金黄色,汁好鲜好香,夹住大大旧鲜嫩肉馅。而小云吞足料份量多,皮簿而馅仲有肉味,唔似得出面啲雪藏小云吞。 ✦ 蟹粉小笼包 HKD80 ✦因为蟹皇生煎包卖晒,于是转为嗌蟹粉小笼包。同样皮簿馅靓,多汁多蟹肉,非常浓郁,物有所值。 值得一提,门口虽然写买满60蚊豆浆任饮,实情出面天气热辣辣,一坐低server已经会送定杯冻豆浆。豆浆又厚又香,饮咗三四杯饮到我都唔好意思了 (๑´ڡ`๑)
✦ 蟹粉小笼包 HKD80 ✦