2014-09-18
星期六铜锣湾揾食艰难,走下走下,黎到呢间老虎咖喱,见佢装修都唔错, 加上胖子森钟意食咖喱,就一于试下。(其实超级肚饿, 但都要排队。)Menu 非常简单易明,有已配好的精选或自己自由配搭。 我当天不太舒服,所以选了茄汁碎肉汁加粟米粒配招牌涮涮牛肉饭。胖子森就选了咖喱配汉堡饭。先讲份量,适中,不算太多。但可无限添饭(不过冇得添汁T^T), 所以我基本上食一次饭已经清哂啲汁。味道其实唔算特别,普通而已,加上咖喱汁只是汁,并没有任可萝卜, 薯仔𠮶啲, 感觉有点稀,辣度一只辣椒不算太辣, 大家order时可因个人喜好选择不同辣度。反而我个茄汁个酸度又调教得唔错,不吃辣的朋友可试试。牛肉好味,好彩加咗粟米甜甜地 ($12),多啲野咬下 XD 最主要系想讲价钱,一个饭配一个𩠌,盛惠 约$90。其他配料再加钱。 但我个人认为唔太抵食,因为味道未至于超级好味,只是普通级数。所以应该不会再次光顾。