2024-07-27
每次嚟愉景湾,都要试下唔同嘅异国美食!见到门口大大个土耳其雪糕,就你啦!🤓🇹🇷 Yogurt Soup 酸奶汤 💰75 本身想嚟个头盘,点知佢连埋4件大大个嘅包。🍞🥖 食落似稀稀嘅粥水,有啲咬口,带点酸奶味,饮落有啲淡淡薄荷香,十分异国风情,满意! Mixed Doner Chips 混合薯片 💰120 有满满嘅羊肉🐏、鸡肉🐔、新鲜沙律🥗同薯角,配埋土耳其辣椒酱同薄荷酱,系呢只味喇!啲肉有烧烤过嘅味,好正~🍢 份量好够,两个人食都会半饱!Chopped Meat Pide 切碎的肉皮德(土耳其披萨)🍕💰138 呢个一定要点,系土耳其嘅经典船型Pizza,劲特别!佢个饼底好薄,好香口足料,非常唔错。 Watermelon juice 西瓜汁🍉🍹💰45 职员特登帮我入厨房睇下仲有无西瓜,绝对系即刻鲜榨嘅,系开心嘅。🤤 Turkish Coffee 土耳其咖啡☕️💰68 非物质遗产!离远偷望到佢即整隔沙加热,饮落淡淡嘅香料味好正。🤤🤤 Vanilla Turkish 土耳其香草雪糕🍦💰40 作为I人,好彩佢无同我玩传统嘅「雪糕把戏」!雪糕嘅质地好有粘性,有淡淡嘅羊酪味,唔易断开,好特别嘅口感
Yogurt Soup 酸奶汤 💰75
本身想嚟个头盘,点知佢连埋4件大大个嘅包。🍞🥖
Mixed Doner Chips 混合薯片 💰120
啲肉有烧烤过嘅味,好正~🍢 份量好够,两个人食都会半饱!
呢个一定要点,系土耳其嘅经典船型Pizza,劲特别!
佢个饼底好薄,好香口足料,非常唔错。
Watermelon juice 西瓜汁🍉🍹💰45
Turkish Coffee 土耳其咖啡☕️💰68
Vanilla Turkish 土耳其香草雪糕🍦💰40
作为I人,好彩佢无同我玩传统嘅「雪糕把戏」!
雪糕嘅质地好有粘性,有淡淡嘅羊酪味,唔易断开,好特别嘅口感,值得一试!🥰😍