2018-08-06
今日放工同friend去太古行街买野 行到攰攰地谂住揾野食点知周围都要排长龙 见到呢间只系要排两张 就拿拿声等啦Dinner set 价钱都算合理 我叫咗个西冷牛扒($188) 朋友就叫咗猪扒配苹果烧汁($165)餐汤系好耐冇见过嘅周打鱼汤佢个忌廉啱啱好唔会遮咗周打鱼个鲜味 最紧要系佢入面食到鱼肉 感觉超爽我地仲另外叫咗个小食试下 牛油果配蟹肉个感觉都几新鲜开胃 但可能佢太多唔同材料 一毕落去会好易散 食个阵会比较麻烦 不过唔紧要啦黎食野梗系味道行先啦到主菜首先系我嘅牛扒一切开就知道牛质鲜嫩唔会橡筋 再加上佢旧肉靓 整到五成熟后唔洗太多酱汁调味 就咁食已经好满足朋友点嘅猪扒睇到去都好似好正咁 块肉十分厚身 煎出黎亦唔会好鞋咁我偷咗佢一啖试下 真系唔似平时食开嘅猪扒 佢整得好嫩好滑似质感似猪柳多啲 配晒个甜甜地嘅苹果烧汁 perfect match! 女仔食野又点少得甜品呢 佢地dessert menu都算多选择有起码6-7款拣 我地两个都系雪糕爱好者 分别点咗苹果批配雪糕同朱古力心太软黎到两个卖相都一流 好大份一啲都唔寒酸苹果批面头焗得脆之余入面嘅苹果蓉又唔太甜 即刻令罪恶感下降一千
女仔食野又点少得甜品呢 佢地dessert menu都算多选择有起码6-7款拣 我地两个都系雪糕爱好者 分别点咗苹果批配雪糕同朱古力心太软黎到两个卖相都一流 好大份一啲都唔寒酸苹果批面头焗得脆之余入面嘅苹果蓉又唔太甜 即刻令罪恶感下降一千倍至于心太软就有好多流心 食唔晒用伴碟生果点黎食都几正