2024-01-26
哇塞,來到Aeon醉人的酒窖一旁,真係唔經意發現了Quattro's Kitchen這間幾有feel嘅義大利菜餐廳,話唔定賣相普通嘅沙拉轉個頭竟然出奇地好味,味道爽口得嚟又清新。話說返正題,一入口嘅龍蝦湯濃郁得滯,正到不得了👍,不過最勁嘅還是佢嘅燒羊架,厚切得剛剛好,外面烤得金黃香脆,一咬下去,吖喂,肉汁四溢,咸香得嚟又保持住肉嘅原汁原味,簡直就係人間美味。搞到我都想即刻叫埋杯清涼嘅朝日啤酒,同啖熱辣辣嘅牛尾闊條麵一齊享受。牛尾架,嘩我跟你講,炆得啖啖肉花生酥化,跟住淋上啲闊條麵上,每啖都夠哂味!戰魚柳就煎得啱啱好,魚皮香脆得嚟,而個蒜香番茄白酒汁,真係鮮味十足啊😍!手壓薯蓉就口感有層次,呢家真係真材實料!最後甜品嗰啖朱古力心太軟,我直頭拜服,雲呢拿雪糕個mix,點止完美,簡直係犯規!奉勸各位,如果喺Aeon超市掃完貨,真心要試吓呢度嗰飯,環境鬆弛,食物又滿足,正!🍴