2022-01-26 531 浏览
🇮🇳自己一路都好钟意食印度菜,去亲印度嘅餐厅,Butter Chicken就一定唔少得。🥘印度唔同区域嘅做法都会有少少唔同,分别就系有啲地方甜啲;有啲地方辣啲,我自己就钟意食甜啲嘅,而呢一度我都觉得个味道系非常好。👍餐厅位于9楼,地方系占据左一层嘅位置,所以都比较阔落,而且坐近窗边,亦可以望到外面嘅景色。餐厅嘅摆设亦都好正规,坐得亦都几舒服,同时亦都播住一啲好印度式嘅歌,钟意呢一种风味嘅话,应该会几开心。我点选了是一个Lunch Set,内里有齐唔同款式的拼盘:分别是Butter Chicken; Paneer Butter Masala; Dry veg,整体而言,我觉得味道是偏甜的。特别钟意佢呢个拼盘嘅份量,每一样野都系细细碗,咁就唔会令人食得好饱,而且一啖咖喱,一啖饭咁样食,系几好嘅。咖喱亦都非常浓郁。这里的印度薄饼Naan新鲜烤制,非常不错。到最后,在餐饮方面,我另外加咗$20 ,把原本的餐饮升级做芒果乳酪,这一个也是我经常在印度餐厅所点的,酸酸甜甜,用嚟化解食咖喱当中的油腻其实就非常好。

咖喱亦都非常浓郁。

这里的印度薄饼Naan新鲜烤制,非常不错。

2022-01-26