2010-03-14 5 浏览
听人讲k11开左oceanna都几好味,于是就去试一试! 我地3个女仔去食lunch,因为唔系太肚饿,所以就叫左一个set lunch + 一个pizza, 3个人share食! 食物好快就到,味道一般,无人地讲得咁好味! set lunch有自助salad + dessert,意大利海鲜饭+餐饮! 但经理的态度就令我大开眼戒,估唔到今时今日仲有狗眼看人低的餐厅经理 Daniel Li,当我地差唔多食完的时候,经理行过来讲: 小姐我要remind你地一句,set lunch系唔可以share的,由于set lunch 的salad 是自助,而我地价钱都已经好商议,你地可以叫多个light lunch,但我remind你地,唔可以share食物! 餐厅有这规矩 or 有min. charge 我都可以接受,最奇怪是我们place order时唔讲,我们去食拎食物时唔讲,到我地已经食完,差不多埋单,就讲这些remind人的说话是什么意思呢?? 我们立即反问经理为何place order时唔讲呢,因为这位经理帮我们落order的,他的解释是因为由开店至今从来没有见过客人会share set
我们立即反问经理为何place order时唔讲呢,因为这位经理帮我们落order的,他的解释是因为由开店至今从来没有见过客人会share set lunch! 好明显系觉得我地叫得少食物,要比说话你听! 说什么价钱已经好商议,即系话set lunch咁平你地无钱就唔好食啦!!!!!
估唔到这年代仲有这样的餐厅经理,今次食饭极度受气,相信这次是我首次光临,亦会是最后一次了!

客观而言,如果你地order的食物值钱唔少的话,这位李经理态度唔会有问题,因眼见他对隔离枱的服务亲切,还不时主动加水,但假约阁下饱饱地唔想食太多,or 几个女仔想share 食物,奉劝你们唔好去呢间餐厅,否则遭人白眼!!!
pizza味道一般
正常,不过不失