2020-11-08
夜左出街食,乱咁行,就经过见到呢间黑木堂,睇到门口既餐牌几吸引,就果断入去食晚饭~叫左鳗鱼丼、鱼生海胆丼、鱼生刺身同墨鱼仔!..鳗鱼丼有分细同大size,朋友比较肚饿🤣所以叫左大size~哇一来到,真系劲大碗!鳗鱼烧得好靓!好juicy!酱汁都好好食!不过由于友人本身口味系食开淡味既野,所以对佢来讲就咸左少少,但我就钟意食既😋..鱼生海胆丼,颜色睇落唔鲜艳,但味道几新鲜,不过如果材料雪再冻d就正啦!海胆唔腥,几好!倒豉油落鱼生,再捞饭食,好味!..鱼生刺身,系优惠价加配!唔知系咪心理作用,通常另叫刺身,果碟刺身总系会好味过丼饭既刺身🤪 呢个鱼生刺身,系三文鱼腩,感觉肥美d,好新鲜,好好味!..墨鱼仔,叫左先知系生😂 一见到就有种系韩国食仲郁紧既八爪鱼既感觉😂 不过呢个系切粒的,第一次咁样食,口感几得意!..环境好正,好多摆设,全部都系收藏品,劲有心思!会再来食过🤟🏻
三文鱼海胆丼
鳗鱼丼