朋友相聚要揾个地方坐低倾计,所以就拣左呢间西餐厅贪佢近地铁站又唔嘈,倾夜d 都可以好快搭车返屋企其实呢类型格局既餐厅个味都好standard,未食过都大概知佢menu系乜味道会系乜价钱会系乜所以无抱过任何希望啦,但系估唔到咁都可以失望呀下一坐低就叫左沙律、一jar fruit punch 同埋一个肉丸开下胃先食食下先记得影相。沙律无野值得好讲,因为都系d 现成野黎。总之个份量同个价钱符合就OK肉丸虽然好似细细碟,但个份量其实都算多既。因为佢个蕃茄酱味好浓,所以配左两块多士俾客人点黎食,等d 酱都唔好晒!肉丸系略嫌质素普通,ikea 既level,但就唔系ikea 既价钱。fruit punch 无影相,因为都系个d 大路野无乜特别食住前菜既时候我地就点左d main course,先叫左个forest pizza(又系食食下先醒起未影相)呢个pizza 系素pizza,食落去磨菇味好浓,真系好浓,就算有芝士都唔太觉,只系丰富左口感only!pizza上面仲有薄切既薯仔做topping。其实呢个pizza 味道唔算好浓,虽然我话佢磨菇味浓,原因系因为呢个pizza 系磨菇味为主而火箭菜
朋友相聚要揾个地方坐低倾计,所以就拣左呢间西餐厅
贪佢近地铁站又唔嘈,倾夜d 都可以好快搭车返屋企

所以无抱过任何希望啦,但系估唔到咁都可以失望呀下

烟三文鱼沙律

肉丸

食食下先记得影相。

forest

(又系食食下先醒起未影相)

而火箭菜系个味好浓烈,一个咁清既pizza 配火箭菜其实我真心觉得唔match。

不过呢d 个人口味黎既,系我自己唔钟意啫

因为得几样野食,大食既友人系唔会够饱,所以叫d 肉同薯仔质饱佢
羊架同埋薯条

羊架同埋黑松露薯条!

我好钟意食羊,所以对个羊架系好期待,但系都系唔岩我口味架

唔知道餐厅用乜野腌料腌,而我又好肯定个d 唔系so 味黎!总之我食紧个羊架完完全全食唔到羊味!

咁点下个酱啦,见到呢个颜色既酱我觉得都系gravy or 磨菇酱???但系食落似两者皆非,唔知乜味,好难解释。

个味系好浓、咸既,因为我唔钟意呢个酱所以我都唔想深究,吞左落肚就算

算啦我食个黑松露芝士薯条

黑松露味系有既,芝士味都有既,佢拣左只都几咸既cheddar 淋落去

但系味道都系唔岩我既,加上热气啦,所以食左一条无再食

讲返侍应水准先

加10% service charge 系香港既餐厅差唔多都系must do item,虽然我都明呢 10%唔系员工袋既,但系既然叫得service charge就应该提供返相应既service

因为我地都会方便自己食野夹野都会放d 食物系自己面前,而餐厅既员工就会因为为左行少两步而企系我地身边直接上菜。

即系我地夹夹下野食无啦啦上方会有只手队入黎放低野食!仲要唔止一个员工系会有呢个情况⋯⋯

明明行多两步去我地张台既另一面就无人坐,个度张台又吉d 可以放低d 野食!

咁我坐系个柜隔离,埋单我look card。因为我坐系度又有个柜遮住,无啦啦有只手系个柜隔离伸张单入黎

我个下真系呆左,昂高头先见到个侍应问边位签咭⋯⋯

虽然呢餐话贵又唔系贵,但系成餐饭净系食左d 咁既野都成九旧几水,我相信同价位既地方无论食物水平定系服务都会高质好多
2017-07-12
烟三文鱼沙律