2024-02-15
呢间餐厅主打fusion 菜式,餐厅没有特别布置,只有句slogan 在墙上。我地食咗 不一样的煲仔饭 🐟蒲烧鳗鱼。日式煲仔饭 :味道可以,有饭焦但有啲过龙,底个啲有啲苦🦑避风塘北海道唐扬鱿鱼份量有12粒,唔太食得出系鱿鱼🦑,但配料(辣椒干蒜粒面包糠)都好脆好香口。🐷西班牙黑毛猪肋肉串。焦糖苹果调味很好,肉质不错,配苹果食可减低油腻感。🐮澳洲和牛封门柳。大啡菇 牛味很重,调味都非常特别,仲有可以用蛋黄来加以调味,不错。但份量比较少,呢个价钱会expect 份量及配菜多一点。炸软壳蟹芝士咖喱海鲜烤油饼 再追加烤油饼 $28有原只软壳蟹,其他海鲜都有不少,可能因为fusion 菜,唔用日式咖喱而用了印度咖哩,加埋芝士,很特别。咖哩配烤油饼真系一绝!带子白松露油蒜香炒扁意粉 份量少,味道一般。🐽黑毛猪脆片卡邦尼意粉 份量少,sauce 同烟肉🥓比较咸。Overall 的份量同价钱唔成正,但胜侍的应殷勤款待,下次可以试甜品,希望份量会大少少🤏啦!
我地食咗 不一样的煲仔饭
🦑避风塘北海道唐扬鱿鱼
🐷西班牙黑毛猪肋肉串。焦糖苹果
调味很好,肉质不错,配苹果食可减低油腻感。
🐮澳洲和牛封门柳。大啡菇
炸软壳蟹芝士咖喱海鲜烤油饼
再追加烤油饼 $28
带子白松露油蒜香炒扁意粉
份量少,味道一般。
🐽黑毛猪脆片卡邦尼意粉
份量少,sauce 同烟肉🥓比较咸。