2023-04-13
.小岛料理 (大角咀).呢间嘢又系呢排成日出现系我嘅explore feed到😂 望上去好鬼吸引.. 睇睇佢餐牌又好似好抵食难得星期六放假 我哋系佢就开门之前早15分钟左右到🤤 好彩都可以成为第一批😗因为佢哋座位有限 同埋不设订位呢个大家之前衡量下等候时间🤍.1.慢煮西冷牛盛 (并盛)$759.4/10.作为健人见到肉肉就开心呢个系并盛 中size 呢个价钱嘅肉量都非常可观.. 大概有150g 左右肉质属于有些少脂肪嘅西冷 所以咬入口嘅口感系有嚼感 细dap系会feel到好balance嘅牛味同油脂味.. 完全啱晒钟意有d牛油但又唔想食太肥嘅牛嘅你🥹沙律酱 沙律菜 以及牛油粟米仔 翠玉瓜 令到件事丰富之余 更可以增加饱足感.. 蛋黄duk烂佢又有寿喜烧的感觉🥹呢d都系低kcal大体积的蔬菜类型喔卡路里的部分大部分来自米饭(300g)想减少卡路里/碳水摄取 食少饭就好 🤍🤤.2.慢煮牛板腱牛丼 大盛 $1189.7/10.见到牛板腱 作为健人 真系眼都发光🤤 因为牛板腱系牛扒入边脂肪最低 但又牛味出嘅部位价钱方面 当然大盛会贵些少但相比西冷 佢都系贵少少详细大家可以参考餐牌.但认真嘅 佢
小岛料理 (大角咀)
因为佢哋座位有限 同埋不设订位
9.7/10
价钱方面 当然大盛会贵些少
但相比西冷 佢都系贵少少
详细大家可以参考餐牌
但认真嘅 佢哋嘅牛板腱口感好好 牛味我哋一致认为仲出过西冷..
所以 我极度推荐呢份
今次大盛呢 有200g 牛 其余配菜/饭量其实都相若
都系一样
减脂期 如果有需要 可以自己调整饭量摄取🤤 极度推荐!
无论增肌减脂 都是外食很适合 同埋好满足嘅一个选择
冲绳猪肉塔克饭 $58
9.8/10
呢个价钱 呢个味道 and 份量
真系可以成为今日嘅cp之最(我无expect到)
当然啦.. 相比前两者 佢对于健人相对上无咁好.. 但!!
有边个净系一世食clean diet
况且 佢相比外边嘅肉碎饭健康得多🥹
首先 肉碎份量多 塔克酱汁的部分好入味.. 完全就系外国果种burrito 入边嘅墨西哥式调味
钟意sasa嘅你都会好钟意🥹
高级 健康版嘅 肉酱饭😂
饭量都系相若 满足感极高
跟餐附送紫菜汤和类似中华沙律嘅小菜 all good
上菜速度 and 等候位置时间可能就无咁快 大家自己衡量时间呀🤤
btw
主子friendly🐶