2011-05-18
买左13道菜的团购, 所以今日就黎食啦~~先前我打电话去订枱时, 都有D SURPRISE, 因为我打去无人听, 我都谂住要晏D再打架啦, 点知隔左一阵间, 竟然餐厅有人主动打番电话覆番我~用COUPON订枱分左2个时段, 分别系晚上6:00 和8:15, 我因为要收左工去所以只可以拣8:15, 谂住应该会好多人, 因为睇其他食家的食评都话坐得好迫呀咁...但系我地去时出奇地只系得卡位同靠窗(望到靓海景)系有人坐,而且人唔多, 中间的枱全部都系吉的~我一心谂住自己用COUPON, 所以订枱时都不敢去期望会有靓位~点知真系有海景位俾我地坐呀!! 劲开心㖞!! 因为我地提早左到既关系, 仲睇到少少既幻彩咏香江添... 讲番食物, 呢间餐厅小食系绝对比主菜做得出色~最好食系鲍鱼, 蓝青口, 生蚝, 天妇罗虾, 羊扒, 鹅肝多士~~主菜反而麻麻, 而且得4款拣~~甜品之中, 手打抽子雪糕同埋香槟蕃茄都好好味, 因为呢2款都算系较为特别的, 一般餐厅少D会食到!饮品呢就认真麻麻, 因为COUPON系不包括饮品的, 要另外叫~~我地去果阵有买一送一优惠, 我叫左柚子姜蜜, 但系同柚子茶无分别,
饮品呢就认真麻麻, 因为COUPON系不包括饮品的, 要另外叫~~我地去果阵有买一送一优惠, 我叫左柚子姜蜜, 但系同柚子茶无分别, 无姜味~~朋友叫的柠檬特饮都系无乜柠檬味~~
不过总括黎讲, 有COUPON绝对一试...剩系个海景都抵番晒啦! 而且我去果阵真系无咩人, 坐得好舒服又唔嘈, 真系食左好RELAX既一餐!