2019-01-04
今次又同一位好钟情台湾菜既朋友到处搜寻台湾餐厅,就偶然地在openrice上看到这间好像不错就去试试了~我们7点就去到,所以唔洗等位,冇乜人,入面原来都几大几多位,坐低好快waiter就叫我地落单,其实仲未拣好…waiter叫我地叫左两三样先继续睇…佢尼问左我地两三次我地先终于拣好落左单。食食下都开始多人lu大鸡扒鲁肉饭 75块鸡扒真系好大,但系d油味都几劲,旧炸粉都略为大旧,食少少都好鬼滞唔想食野,d鲁肉就一般啦,唔够香古早味牛肉面 65个汤真系好古早味…其实不太清楚咩系古早味…但饮完个汤你会即刻话: 好古早味呀。系好浓既味,但又唔系好香牛肉味既汤,但我觉得就麻麻地配个牛肉,牛肉方面都几多筋,D面份量有D少~炸花枝丸 38炸花枝丸系最好食,炸得好味,唔会好厚粉,花枝丸都几大粒干煸四季豆 58呢个都唔错,D豆有少许硬,但D肉碎同豆都几好味总结其实食物麻麻地,中评系比花枝丸同豆,如果净系食面同饭应该会负评,因为真系麻麻地好食,份量又不是太大,不过佢就胜左价钱唔贵,都好多人食,大家不妨一试睇下自己钟唔钟意食”古早味”。另外环境方面,有D台式壁画都几靓~
大鸡扒鲁肉饭 75
古早味牛肉面 65
炸花枝丸 38
炸花枝丸系最好食,炸得好味,唔会好厚粉,花枝丸都几大粒
干煸四季豆 58
呢个都唔错,D豆有少许硬,但D肉碎同豆都几好味