2022-08-30
呢间位于元朗的人气咖啡店有几位得奖既咖啡师坐镇,周末好多时候都大排长龙。今日特别拣平日既下雨天去,大慨2pm,果然比较容易有位,唔驶等位就入到去,仲可以坐bar枱位睇住咖啡师冲咖啡😍。策略成功😆🤝🏻。佢成个店俾水泥墙包住,入到去系昏暗感觉,好似去到第二个空间,与世隔绝。好似可以将世界既烦事暂时放低,好好收埋自己宁静一下😌。Display柜上有好多好精致既咖啡杯,bar枱上都好多咖啡冲调仪器,好专业。MENU上亦有好多款既咖啡,好多都好特别,咖啡控一定好中意!但我不算是专业咖啡控,都唔系好识饮咖啡,今日叫左一杯cappuccino ($38)配个半份伯爵忌廉窝夫($65)。杯cappuccino 拉花好靓,闻落好香,饮落好绵好厚既奶泡,好滑既口感。🥰最最最最惊喜既一定系𠮶份伯爵茶忌廉窝夫,窝夫好热好脆,伯爵茶忌廉好滑好香茶味,仲有佢个朱古力雪糕超级好食!配埋杯热咖啡,真系绝配。我俾💯分。食住个咁好味既tea,闻住醉人既咖啡味,睇住专业既咖啡师冲咖啡,真系好enjoy 😁 what a holiday!