2014-09-24 135 浏览
今次忍唔住要写一写食评,早几日晏昼同男朋友入左去食,事关佢想食海南鸡饭咁企出面望见到爆爆到,经理问我地几位,然后就叫我地等一阵,之后就叫我地入最尾张圆枱坐,搭上搭,本身圆枱已有两枱人搭紧枱,唔紧要,中午系多人啲嘅,行到埋去,得一张椅,我就企系隔黎等阵,等waiter 拎多张椅比我地,点知佢系咁话 咪拎左比你地啰,本人视力正常,见到系得一张椅,之后男朋友自己系隔黎枱拎张椅过黎之后拣野食,男朋友叫左个海南鸡饭,我就见到有冬荫公汤底既面,我最钟意就系食冬荫公,即刻拣好,跟餐冻奶茶,冻柠茶各一等左阵啲野食黎到,个海南鸡饭我净系试左啲鸡,好滑,跟左个sauce, 都几好味,之后心谂咁我个冬荫公面都唔会差得去边,终于到左,饮左啖汤,完全地失望,识饮冬荫公嘅都知唔系咁嘅味,只能说是一个带酸带辣嘅汤底。冻柠茶,我谂大部分人都饮过,都冇咩餐厅会冲冷柠茶冲到失手,但哩杯冷柠茶真心令我失望,茶味冇乜,柠檬可能唔靓,冇味,只能说是一杯外貌冻柠茶,实质系杯冻糖水用餐时,见到经理不断闹员工,难怪嘅,我用餐嘅30分钟内已经觉得佢地唔知自己做紧乜哩,好乱咁总括黎讲,海南鸡饭系值得食。

总括黎讲,海南鸡饭系值得食。