2025-02-06
新年假期最后一日,去左元朗Yoho Mix 行街,顺便食晚餐。早前听过Pause It 嘅得奖咖啡拉花太有名,而且佢哋仲有统筹咖啡拉花课程,就打算嚟呢度见识吓。餐厅装修简约得嚟又好有格调,空间感十足,坐得好舒服。晚饭时段,除咗有二人餐之外,仲有一人餐,二人餐就包埋甜品,由于我哋唔想食太饱,所以决定嗌两个一人餐算啦。一人餐头盘有是日餐汤或是日沙律,亦可以以优惠价$15两样都要。除此之外,仲有主菜同埋饮品,价钱都只系$108起。️ 是日餐汤系甘笋汤,厨师好有心思,用忌廉去整出笑哈哈嘅图案,打卡一流。甘笋汤色泽鲜艳,散发住淡淡嘅甘笋香气,入口浓郁creamy,甘笋嘅甜味恰到好处,饮落好暖胃。是日沙律系青苹果沙律,青苹果切成片状,搭配新鲜嘅沙律菜,再淋上蜜糖芥茉汁,色彩缤纷,青苹果酸甜爽脆,同蔬菜嘅清新互相衬托,食落好开胃。烤甜椒忌廉汁鸡肉意粉:意粉口感 al dente,鸡肉好香嫩,甜椒同忌廉汁嘅搭配简直系天生一对,入口creamy,味道浓郁得嚟又唔会太腻。香草烤美国春鸡配薯菜:春鸡烤到金黄香脆,鸡肉外皮香脆,肉质鲜嫩多汁,香草嘅香气渗入鸡肉,配埋烧烤汁,味道好有层次感。配菜仲有烤薯仔同埋青瓜
餐厅装修简约得嚟又好有格调,空间感十足,坐得好舒服。
️
烤甜椒忌廉汁鸡肉意粉:
香草烤美国春鸡配薯菜:
春鸡烤到金黄香脆,鸡肉外皮香脆,肉质鲜嫩多汁,香草嘅香气渗入鸡肉,配埋烧烤汁,味道好有层次感。配菜仲有烤薯仔同埋青瓜,令到成个摆盘非常精美。
餐饮包美式咖啡,亦都可以补差额upgrade去其他饮品,喜欢饮咖啡嘅我哋,当然upgrade啦。
意式泡沫咖啡/竹炭鲜奶咖啡:
意式泡沫咖啡嘅泡沫好绵密,咖啡味香浓,饮落好香滑!而竹炭鲜奶咖啡就多一份竹炭嘅独特香气,味道好有层次,同鲜奶融合得好好,而且拉花都好靓!两杯嘢饮都好啱我哋嘅口味,饮完好满足!最值得一赞嘅系佢哋嘅拉花真系好有创意,每一杯都唔同,只系见到都已经好开心,仲可以打埋卡添。
Pause It 嘅食物质素好高,环境又舒服,真系一个同朋友聚餐嘅好地方。