2017-12-22 94 浏览
唔知点解近几年啲食肆,食肉饼有骨,食云吞都可以有骨,仲要食到最后𠮶啖先至食到有奇怪嘢,搞到好似笔者玩野咁,投诉又唔系,唔反映又觉得唔合理。前几日带着一岁几小朋友食喜栈,图片影得无骨海南鸡好好味,谂住冇骨可以放心比小朋友食,菜肉云吞都系叫俾小朋友食。但是那半只无骨海南鸡,占咗一半系未去骨嘅,而且骨系斩鸡既时候碎咗,好尖嘅。默默承受咁食咗有骨嘅「无骨海南鸡」。条鲳鱼蒸得几好味,我一个人食晒。食到尾声,我食埋小朋友食剩果两粒菜肉云吞,一咬落去就系骨。我唔知道我个小朋友之前食嘅几粒有冇食到骨而吞左。当时真系好嬲,我旁边站着一个长头发后生瘦瘦的侍应,佢见到我不断的吐出鸡骨和云吞有骨,完全没反应。反而很忙碌走来走去的主任冯小姐,见到我面有难色,主动问我是不是需要帮忙。我告诉佢有骨情况,冯小姐很歉意的说不好意思,而且检查尖骨,也问候我和小朋友有没有受伤。很难得遇上从善如流,礼貌细心嘅职员,主动帮忙,虽然食无骨海南鸡有很多骨,食云吞竟然有尖骨系云吞入面。我今次是好评。当然职员都系赖中央厨房,其实依个真的不是point。喜栈有福气请到如斯有heart职员。真系要好好珍惜。

条鲳鱼蒸得几好味,我一个人食晒。

当然职员都系赖中央厨房,其实依个真的不是point。

喜栈有福气请到如斯有heart职员。真系要好好珍惜。

无骨海南鸡
菜肉净云吞