2019-02-19 185 浏览
平时去西餐厅都会食下牛扒,不过有时都唔舍得俾咁贵价钱去食高质素嘅牛,难得今次朋友话请我去试吓一间好高质素嘅扒房,就唔客气喇餐厅距离旺角东站会近少少,一望落去个感觉比较隐蔽,因为隐藏左系几间餐厅中间,但系个感觉好舒服,因为店铺出面有一啲植物做装饰,有一种隐世小店嘅感觉,里面嘅装修都好清新简单餐牌上嘅选择有几款,主要都系牛扒,另外有汉堡同埋猪,我拣咗一份美国390日谷饲Prime级平铁牛扒,店员会逐一介绍每一款牛扒嘅特质,见到呢份应该系最高质素,咁当然试吓啦另外我哋都叫咗藜麦沙律同埋南瓜汤,可以食多一啲蔬菜,藜麦沙律好特别,而且色彩好缤纷,一见到已经增加左食欲,而且配搭好新鲜,有几种唔同颜色嘅蕃茄仔、蔬菜、吞拿鱼同主角藜麦,加上少少醋已经食得出食材好新鲜,打开咗我嘅胃口牛扒我点左7成熟,上菜时已经见到牛肉嘅颜色好吸引,一切落去已经感觉到牛肉嘅肉质好松,有一种入口即溶嘅感觉,而且牛肉味好浓,肉汁好juicy,同我平时食开嘅牛扒差天共地,呢块真系做得好出色牛扒有一啲红酒汁同海盐调味,简简单单仲可以突出到牛肉嘅味道,另外仲有其他配菜,包括薯蓉、荷兰豆、蕃茄仔等等,配搭起上嚟好好味另外餐厅会无限量

藜麦沙律
南瓜汤

美国390日谷饲Prime  级平铁牛扒

另外餐厅会无限量提供薯条🍟,原来薯条系黑松露味道,同其他餐厅好唔同,够晒特别

薯条

饮品我就拣咗杯冇酒精嘅鸡尾酒🍸virgin mojito,饮品卖相好清新,有好多香草🌿同青柠,饮落去好有夏天嘅感觉,味道够fresh

Virgin  Mojito

最后点左个甜品,当日系热情果批,味道偏酸够醒神,食完牛扒再食呢个甜品有一种消腻嘅感觉,令今次嘅晚餐画上一个好完美嘅句号

热情果批

真心觉得依间餐厅嘅食物质素好高,无论系主菜定系甜品,都令我胃口大增,如果大家想食靓牛,真系可以黎试吓
2019-02-18
藜麦沙律