2009-02-12 29 浏览
一心要为妈咪补吃生日饭,谂住揾D既经济、又有D鲍参翅肚嘅晚饭套餐,见倒鸿星有个《原只鲍鱼.鸡炖翅》全包套餐,4位只系$680,加多位都系加$160,仲免收加一茶芥,见佢湾仔分店嘅评分都系好评居多,于是去试下,点知嬲到爆,忍唔住要登记做会员去写佢....1. 首先,果个《原盅鸡炖翅》,D鸡汤味道系唔错,D翅亦一梳梳咁好似好足料,但系食落「谐煞煞」到冇人有,仲要冇味,一D鸡汤味都入唔倒,我地全家都忍唔住边食边弹..2. 跟住果个《葱蒜大虾》,D所谓大虾细只到无伦,仲要好「均真」咁一人都系得一只,连D配菜豆干都系一人得一块,咸到飞起之余,同D葱炒埋乱糟糟就求其上碟,我即刻觉得自己好似去左电影「精装追女仔」入面食果D刻薄旅行团餐....3. 《清蒸南非鲍鱼》都预左佢细细只,味道不过不失啦;但《元贝津白》又系咸到爆4. 《芝麻黄油鸡》斩到细细件,加埋都唔知有冇半只,鸡系几腍身,但肉就又薄又奀,不知几咁「矜贵」5. 之前几道菜食左好似冇食,所以对《油浸干烧伊面》同《稀lel lel红豆沙》我一早都冇期望,但求有D野顶下肚算喇,真系阴公...6. 最后反而系个《金沙麻沙糍》算系全个餐最好味嘅,都系糯

6. 最后反而系个《金沙麻沙糍》算
系全个餐最好味嘅,都系糯米糍一个,但咬落个馅就有D暖暖地嘅流沙芝麻走出黎,堂堂一间薄有名气嘅酒家要靠个甜品攞分,真系可悲..

虽则话呢个价钱去食鲍参翅肚唔可以有咩期望,但系酒楼既然出得呢个餐,用得呢D料,可唔可以俾番多少心机去煮好D呢?唔好嘥我$$又嘥左D食物ya,除非D野食系煮黎赶客啦!