2022-08-24 37 浏览
尖沙咀呢间柏之前好多人去食佢地既 Omakase,今次我地去到发现佢地最近有个御膳二人前 $980 有新野就试下啦📍精选沙律系胡麻酱豆腐沙律,最正系上面铺满蟹肉,蟹肉仲要劲鲜甜📍刺身3点分别系巨人八爪鱼,油甘鱼同深海池鱼,三样都新鲜,我最钟意巨人八爪鱼因为口感好爽弹,深海池鱼鱼味都好浓📍大船渡岩蚝店家超好,食到中途仲请我地咗只时令岩蚝,睇个样就知超饱满厚肉,入口有淡淡海水味📍串烧五点鸡翼、牛舌、鸡肾、鸡腿肉同芦笋~ 推荐鸡翼,外皮超脆调吁刚好好惹味而且肉质仲好嫩📍季节料理个牛油杂菌炒带子超香,一共有4大粒带子粒粒鲜甜味美,入口仲有阵阵牛油香📍寿司8贯帆立贝,深海池鱼、鲂𫚒、三文鱼;赤贝、金目鲷、伊佐木同大拖罗。大拖罗入口无根,帆立贝爽弹鲜甜,金目鲷肉质细嫩📍鲷鱼汤鱼汤睇个色就知几足料,一入口果然鲜甜美味📍豆腐雪糕豆腐雪糕系不败既味~

📍精选沙律
系胡麻酱豆腐沙律,最正系上面铺满蟹肉,蟹肉仲要劲鲜甜

📍刺身3点

📍大船渡岩蚝

📍串烧五点

📍季节料理

📍寿司8贯

📍鲷鱼汤
鱼汤睇个色就知几足料,一入口果然鲜甜美味

📍豆腐雪糕
豆腐雪糕系不败既味~