2024-11-02 1431 浏览
中环砵典乍街 H code 入边有好多间餐厅,最近我去试咗「Mojo Bistro」💖行入呢间餐厅,墨绿色嘅墙身,俾我一种好舒服嘅感觉,复古典雅又浪漫,情调唔错💕室内嘅座位温馨舒适;而室外嘅座位更加别有一番风味,可以睇到石板街嘅独特气息,配合阵阵嘅凉风🍂好舒服😌🍽️Mojo Bistro 有多款经典西式菜肴,令人全部都好想试吓🍴每日唔同嘅半价🈹款菜色更加俾顾客带嚟满满嘅惊喜同实惠嘅价钱💰今次我就只系用咗$104就试到「🦞龙虾忌廉汁虎虾扁意粉🍝」真系超级抵😍有两只大大嘅新鲜虎虾🦐虾肉弹牙鲜甜,搭配香浓厚重口感幼滑嘅龙虾忌廉汁同埋一层樱花虾,层次更加系一绝👏,扁意粉煮得啱啱好,Q 弹有口感😋🦆法式鸭肝二重奏$188无疑系必点嘅食物!香煎鸭肝配苹果酱同鸭肝焦糖炖蛋配多士融合喺一齐,卖相已经好吸引😍鸭肝外脆内嫩,轻轻一咬,滋味瞬间喺口中绽放😋,酸酸甜甜嘅苹果酱可瞬间化解咗油腻感,令口感丰富而平衡🥰。而鸭肝焦糖炖蛋更加系呢道菜嘅Highlight ✨,滑嫩嘅炖蛋同细腻嘅鸭肝完美交融,焦糖脆面为其增添咗独特嘅香甜风味,再搭配上脆脆嘅多士,每一口都充满惊喜❤️🥩生牛肉他他$198同样令人流口水🤤精选新鲜

龙虾忌廉汁虎虾扁意粉

法式鸭肝二重奏

经典生牛肉他他配酸种面包

🥩生牛肉他他$198同样令人流口水🤤精选新鲜高质嘅牛肉剁成碎块,鲜艳嘅色泽令人食欲大增🥩。简单嘅调味最大程度保留咗牛肉嘅原汁原味🧅🥒,碎酸黄瓜同碎洋葱嘅加入为其增添咗清新嘅口感层次。混合新鲜生鸡蛋黄之后,牛肉嘅口感变得更加嫩滑,少许红椒粉嘅点缀就令味道更加浓郁醇厚😊
芒果酱柠檬蒜泥蛋黄酱蟹饼

🦀芒果酱柠檬蒜泥蛋黄酱蟹饼$168同样不能错过!新鲜蟹肉混合咗芒果酱同柠檬蒜泥蛋黄酱,口感清新,风味丰富,每一口都充满住融合柠檬香气同芒果甜美嘅滋味。

⭐️ 而家喺Openrice 订座,仲即可享全单 8 折优惠!庆祝或者同朋友聚会,都系一间必去嘅餐厅⭐️

龙虾忌廉汁虎虾扁意粉
法式鸭肝二重奏