2023-08-18 90 浏览
之前咁啱去香港大学接朋友放学,见到呢间餐厅几有feel,就入去试下🏰*酸辣冻的蚬 $118见到有好多人都叫,所以就试下~作为前菜黎讲份量都好多,有好多蚬同埋鱼皮!酱汁酸酸辣辣,藤椒味浓,配上冻嘅蚬好开胃🤤鱼皮好爽好脆,口感有啲似海蜇,而且佢好索汁,所以都真系有啲辣㗎🔥*龙虾沾面 $218睇menu一眼就相中咗龙虾沾面🤩龙虾好大一只,肉质紧致弹牙,好新鲜🦞沾面好有弹性,面质好好,而且煮得好入味,龙虾汁香浓,好creamy😋*迷幻蘑菇 $98外型真系做到成个蘑菇咁🍄上菜时,店员会慢慢打开盖,有烟雾系入面弥漫出黎,有做到迷幻嘅感觉🤣上面蘑菇盖系士多啤梨雪芭,入面有草莓蓉,酸酸甜甜🍓下面系乳酪味雪芭,入面有柚子蓉,味道比较清新✨*Viewonwon Martini $108上面有一层厚厚嘅奶泡,仔细品尝有少少似芝士奶盖feel🤣整体酒味唔重,好易入口🫶🏻

*酸辣冻的蚬 $118
酸辣冻的蚬