2023-12-07 22 浏览
好耐之前Hei同朋友嚟过西环呢一间人气嘅打卡餐厅食嘢,已经觉得劲吸引,今次Emi都约左朋友仔黎食饭打下卡呢间餐厅系走复古奢华风格,成间店舖由入门口到楼梯、座位以及成间餐厅嘅摆设,每一个角落都系打卡位,除咗适合一班女仔嚟打卡,约埋几个朋友一齐嚟倾偈都非常之适合Genmaicha Yuma Soda with Mochi $52Elephant Dance $98我哋叫咗一杯有酒精饮品同一杯无酒精饮品,其中一杯系玄米茶柚子梳打,上面仲有三粒超软糯嘅Mochi,呢杯嘅味道都几特别,有淡淡嘅茶味,但系当中又有清新嘅柚子味,加埋梳打原来又几夹㖞🍸Tuna Wagyu Beef Tartare $178前菜我哋叫咗个吞拿鱼和牛他他,他他中间有一只流心蛋黄,一切开个蛋黄就流晒出嚟,拌埋啲他他一齐食口感好香滑Foie Gras Marinated Risotto $192主菜我哋叫咗一份Risotto同一份羊架,个卤水香煎鸭肝芝士炖饭听到个名已经觉得好邪恶,呢个非常之fusion,食落有少少似油鸭髀饭嘅油香,但系又有芝士炖饭嘅香浓,成件事好夹,呢个好值得推荐Match Lamb Rack $308羊架

Elephant Dance $98

Tuna Wagyu Beef Tartare $178

Match Lamb Rack $308
羊架系以绿茶做主调,好少见到呢个配搭所以谂都冇谂就叫咗呢一个,羊架嘅表面有少少绿茶嘅回甘味,食落完全冇膻味,我哋叫咗medium,生熟程度掌握得好好

Magic Mushroom $98
甜品方面,我哋就叫咗个迷幻蘑菇,上菜嘅时候系用个罩罩住,入面系烟雾弥漫,当店员徐徐将个罩打开,浓浓嘅烟熏味就随即飘出黎,然后就会见到一个好似喺盆景上面嘅蘑菇,超级igable

2023-11-20
  • 迷幻蘑菇