2025-02-15
🇯🇵🎏复古昭和和风吃茶店☕️吉祥新年食品🍱🧧🪑环境 : 餐厅系昭和年代复古雅致嘅格调,唔少得柔和温暖嘅灯光💡同深色复古皮革座位🛋️,再加玻璃嘅衬托,氛围感高✨😋食物 ❶🍳麻婆豆腐和牛蛋包饭 $145 蛋包饭外型金黄软熟,流心切开后既刻包住成个饭,恰度好处,日式嘅麻婆豆腐唔辣又做到麻婆味♡₊⁺好送佢嘅蕃茄饭,饭料都丰富有瓜洋葱等几𝖿𝗋𝖾𝗌𝗁,饭粒再干身啲会更出色😌❷🍜跨年稻荷腐皮红白年糕乌冬$85 简单但有质感嘅乌冬✧*。腐皮好厚身又烟靭,红白年糕清甜可爱,清汤底咸味重啲,卖相简单但食落一啲都唔闷,适合配搭其他食物😉❸ 🍱金蛇贺岁宝箱盛合 $92 满满祝福嘅百宝盒好好意头又滋味♡₊⁺有象征七福神嘅招福开运惠方卷(即紫菜饭卷,𝗃𝗎𝗇𝗃𝗎𝗇觉得最好味系呢个😋),代表金钱财富嘅唐掦炸鸡,长寿嘅海虾,前途光明嘅莲藕,无病无痛嘅红白鱼板同除厄运嘅黑豆,种类繁多又健康👍🏻 ❹🎏鲷鱼烧红豆吐司盛盒 $122 系非常甜蜜嘅甜品😂 卖相几有𝗌𝗍𝗈𝗋𝗒,入面布甸质感好绵滑,系日本食到个种😆其他配料感觉偏甜,可能要配搭湿润嘅布甸会干身啲😝🍹饮品: 寒冬甘栗咖啡 $68/ 紫薯牛乳 $38紫薯牛乳几
🪑环境 :
😋食物
❶🍳麻婆豆腐和牛蛋包饭 $145
❷🍜跨年稻荷腐皮红白年糕乌冬$85
❸ 🍱金蛇贺岁宝箱盛合 $92
❹🎏鲷鱼烧红豆吐司盛盒 $122
🍹饮品:
寒冬甘栗咖啡 $68/ 紫薯牛乳 $38
紫薯牛乳几特别,做到清甜嘅紫薯味,可试☕️
🧧餐厅新年几特别有新春挑战😂成功挑战可以即刻全单8折,挑战失败亦都有安慰奖☺️ 做法系向「西南西」方位位置2分钟内吃下整条「招福开运惠方卷」🤣同follow choubo_kissaten