2019-10-03 560 浏览
今日中午口淡淡,吾想食太多嘢,所以去咗复兴粥品叫咗油炸鬼,同埋皮蛋艇仔粥食, 个粥真系好多料,又多碎牛,又多猪皮,又多鱿鱼 ,而且又有花生加埋皮蛋,真系好好味。佢哋个油炸鬼好香脆,可能因为系即场炸嘅关系,所以比起其他舖头𠮶啲好似特别香特别脆,我之前试过牛脷酥都记得好好味,因为呢度如果你就咁叫一个艇仔粥23蚊,加皮蛋都系畀多两蚊,但系佢差唔多有成只皮蛋嘅份量喺入面。所以我觉得一定要叫双拼粥会抵啲。其实复兴仲有生滚粥,有好多料选择,譬如及底粥,虾球粥,斑球粥等等,不过我就比较少叫生滚粥,另外仲有肠粉,佢入面嘅肠粉系即叫即拉但我今次因为一个人食,所以就冇叫肠粉。
题外话/补充资料: 另外提一提,因为𠮶度冇堂食,只能够外卖,但好似可以拎去隔离复兴粉面店堂食。
2019-10-03
外卖自取