2019-04-04 725 浏览
#德家日式烧肉店 $258 任食首先要赞下呢间餐厅其实好多位都好贴心。餐厅有个露天空间如果食烟嘅朋友可以去𠮶度呼吸。亦准备咗室温嘢饮比唔饮冻野嘅人。仲有好少有嘅咖啡机俾人冲咖啡。餐厅大部份嘅座位都系卡位,仲要系三面都系围板,极有私人空间感。但有得必有失,因为呢个设计侍应会好难睇到你,落单就会有啲麻烦。大堂位有唔少即食食品,都系大路既来货。但千其唔好夹泡菜,咸到可以卖肾!当然肉类系主打,特别系牛肉。一开始会送5款特选牛肉同每人一只蚝。呢五款肉系比任食既靓少少但都只系处于中下水平,而任食果啲就系中下下水平😂肉味唔重但有既,大部份既肉肉都咬到。呢个价钱我觉得啲肉嘅质素可以靓啲啰😂再者一般女仔都真系食唔到咁多肉。呢度好合适一班对食无咩要求既男士一齐黎饮啤酒🍻(有大罐装啤酒hoegaarden stella)同疯狂食肉。所以当晚食客男女比例都系8:2咁上下但当烧到猪腩肉既时候,我有少少吓亲😰注脂肉(人工方法将脂肪注入肉)???啲脂肪一遇热就溶哂🤦🏻‍♀️唔敢食!唔建议叫。其实牛肉都有少少呢个情况但系可以接受。五花肉实在太夸张!可食:牛舌、骨付牛肋肉、羊扒、黑椒香肠、一口甜蛋、金菠萝、多春鱼不要食:
#德家日式烧肉店 $258 任食

五款特选牛肉

可食:
牛舌、骨付牛肋肉、羊扒、黑椒香肠、一口甜蛋、金菠萝、多春鱼

不要食:
泡菜、五花腩、带子(无味兼有沙)

牛油纸烧一段时间会变黑其实好影响食欲,所以都会有职员定时换新嘅牛油纸,以个人来讲我偏好日式网烧。

最后埋单嘅时候会有送哈根大师或者movenpick雪糕

总结全晚最好食嘅食物系雪糕