2023-05-19
呢晚又揾咗间居酒屋chill吓🫢 嚟咗德福二期新开嘅呢间日式餐厅 餐厅以木系色调装修 台与台之间都有一定嘅距离 俾人好舒服嘅感觉🏮青唐辛子博多风鸡白汤纸火锅呢个纸火锅几特别🍲 入面嘅配料已经系预先煮熟咗 店员加埋鸡白汤 再用火煮滚就食得🥰 真系够晒有仪式感 入面仲有鸡肉丸子 鸡肉🍗 青唐辛子 稻庭乌冬同埋什锦野菜 乌冬弹牙加上鸡汤浓郁 真系食过返寻味🐥鳗鱼牛油果卷食日本菜点少得呢啲卷物啊🐟 呢个牛油卷有我最钟意嘅鳗鱼 每件仲要好厚身添呀 卷物入面就有玉子青瓜同埋牛油果🥑 德国风咖哩香肠呢个都几特别 用个铁pan上碟 咖哩系少少甜辣 就算冇嗌饭都一样好食🍛 有两款香肠 都系脆皮肠嚟嘅唐扬鸡翅鸡翼每只都好大只🐥 而且外脆内软 仲有好多肉汁吉列池鱼有吉列酱同埋蛋黄酱可以点 食落口唔会太油腻🐟 炸八爪鱼丸外层酥脆 入面嘅八爪鱼几有咬口🐙 上面仲有好多我钟意嘅木鱼碎🥰明太子和风煎蛋卷排列整齐 呢个煎蛋卷唔系好甜 下层清清地 上面嘅明太子就少少辣 整体都好夹🍳呢晚食完呢间新餐厅 感觉都真系好唔错 店员服务又几好 有机会会再嚟帮衬😋
青唐辛子博多风鸡白汤纸火锅
鳗鱼牛油果卷