2017-02-25
我喺中环返工,有个同事住西环,成日听佢讲德记好食,一班同事六七跟佢去食过一次,觉得都唔错。之前公司搅过一次好几围,撞啱我放大假,又约咗人,无去到,返去个个话好食,话我无口福。今次终于可以一试一围菜。果真唔错!我哋覇咗8围,出面排晒长龙,名不虚传!最赞系反沙芋,我食咗3粒!出面少有,有剩,同事叫我食埋,正!几个同事赞绿豆清心爽好好味,我反而觉得无味,太清,唔甜又唔咸。另外个甜品拼盘都ok,丸子唔系实心,几得意。鹅片拼盘入面最好食系海哲,唔系切一条条,系一粒粒,又爽又有咬口。有个4/5宝小点拼盘,我觉得好食,尤其是粒丸,唔知材料,但觉得好有口感,唔系普通鱼蛋。蟹粉蟹肉汤包都好好味,有幸饮咗2碗,有口福!咸菜胡椒猪肚汤都好饮,冬天饮,好暖胃!我只系饮咗1碗啫,因为之前饮咗2碗汤包,所以个肚无位啦!蚝饼就一般。鱼同炸子鸡都ok,但因为我感冒,所以食咗半旧鸡,算做食过啦!芥菜煲都好赞啊!芥菜完全清晒苦味。煎两面黄都ok,唔太油。好彩今次终于试到一围围菜!
另外个甜品拼盘都ok,丸子唔系实心,几得意。
蟹粉蟹肉汤包都好好味,有幸饮咗2碗,有口福!
蚝饼就一般。
芥菜煲都好赞啊!芥菜完全清晒苦味。
煎两面黄都ok,唔太油。
好彩今次终于试到一围围菜!