2019-12-20
今日又食东南亚野都系叫肉骨茶饭一来上次食𠮶个好食二来想比较吓三来肉骨茶好似系主打菜 都多人叫望住佢即场用gas炉煲热煲肉骨茶一开盖 热喇喇 浓醇嘅药材味四散 超香而且材料丰富😍除咗豆卜 肉排 香菇 仲有枝竹 纪子 金菇! 份量亦好多 尤其肉排几大旧味道方面枝竹好食 索晒啲汁 𩠌饭食冬菇口感ok 不过唔够香同juicy肉排多肉 不过同时多骨 同比上次食𠮶个多肥膏 瘦肉部分亦冇咁明显汤底偏甜 但都有药材味嘅所以相比之下我觉得上次起北角𠮶个好食啲🙈饮品叫咗薏米水几好饮 估唔到除咗薏米仲有好多糖冬瓜平日唔食冬瓜嘅我都觉得好食 因为似椰果👍🏻另外朋友叫咗海南鸡饭同煎荷包蛋碎肉饭有冇留意只蛋系心形架❤️劲有心海南鸡饭啲鸡份量超足 而且起咗骨不过试食咗 觉得唔够滑我地仲叫咗个泰式鲜虾柚子沙律依个好嘢惹味 sweet chili sauce配上碌柚甜甜地又酸酸地咁沙律菜同红萝卜丝咬落脆既成碟口感丰富不过唯一虾唔够新鲜-整体唔错Lunch 每碟都只系$58 包饮品仲要全部大大份 劲足料 !味道虽然未至于好食 不过唔错啦舖头虽细但坐得唔逼要加分系服务好好劲有礼貌之余 好窝心 因为起QC附近所以啲学生会黎帮衬
都系叫肉骨茶饭
饮品叫咗薏米水
几好饮 估唔到除咗薏米仲有好多糖冬瓜
平日唔食冬瓜嘅我都觉得好食 因为似椰果👍🏻
另外朋友叫咗海南鸡饭同煎荷包蛋碎肉饭
有冇留意只蛋系心形架❤️劲有心 海南鸡饭啲鸡份量超足 而且起咗骨
不过试食咗 觉得唔够滑
成碟口感丰富
不过唯一虾唔够新鲜
整体唔错
Lunch 每碟都只系$58 包饮品
仲要全部大大份 劲足料 !
味道虽然未至于好食 不过唔错啦
舖头虽细但坐得唔逼
要加分系服务好好
劲有礼貌之余 好窝心
因为起QC附近所以啲学生会黎帮衬 听到老板娘叫佢地下次再来探佢😢❤️
依啲小店值得支持吓