餐厅: La Serre
资讯:

2021-03-26 977 浏览
呢间观塘海傍既La Serre 系我每次行过都好想试既一间餐厅 今次男朋友终于带我去食晚餐餐厅有分室内同户外既位置 大多数人都坐岀面 但我地就拣左坐室内 气氛浪漫又有情调餐包烟三文鱼牛油果沙律好多女士见到牛油果都会即刻心心眼 包括我在内 估唔到前菜份量既牛油果都有咁多 仲要系咁新鲜 岩岩好熟 烟三文鱼口感嫩滑 食落有少少烟熏既味道 Waiter 仲好贴心咁帮我将未食得晒既牛油果转左落细碟先 好加分素肉千层面 ($168)铺满一丝丝芝士碎既千层面卖相十分讨好 焗到超香口 素肉.酱料同面皮层层叠 食落啖啖’肉’又开胃 同传统既千层面无异 但就少左份罪恶感 男朋友仲完全无为意佢食紧既系素肉千层面烤美国顶级红屋牛扒 18安士 ($388 dinner set)一睇就知系重量级 有成18安士咁大块 仲可以同时享受到西冷同牛柳2种口感 食落肉汁丰富 肉味浓郁 性价比真系好高Blueberry cheesecake芝士味唔算太浓 入口香滑 甜度刚好 另外 跟set既甜品都有成件cake既份量真系值得一赞 岩晒我Passion fruit squash ($58)用新鲜既热情果打成果汁 加入青柠汁同梳

餐包

烟三文鱼牛油果沙律

素肉千层面 ($168)

素肉千层面

Blueberry cheesecake

Blueberry cheesecake

Passion fruit squash ($58)
用新鲜既热情果打成果汁 加入青柠汁同梳打水 仲有雪碧 酸甜清爽 感觉好清新

Passion fruit squash

Paulaner original munich lager ($88)

Overall 用餐既体验都好好 服务都唔错 下次要带埋我地既小毛孩过黎先得

素肉千层面
Passion fruit squash