2020-04-10 393 浏览
其实响旺角行过少少何文田果边有都唔少餐厅,小店风情装修嘢食有心思之余又唔洗响旺区同人迫,今次呢度就系其中一间感觉呢度部分菜色都夹杂唔少fusion味,炸牛油果用上肉质超腍嘅牛油果炸到外脆内腍,然后加上紫菜碎同芝麻令到成件事日式咗;另外主菜枫糖叉烧用上慢煮嘅西班牙黑毛猪,肉质软腍再烧到外面脆脆地,而个姜葱酱就似西式忌廉酱咁但又有食烧味果阵姜油味,非常过瘾另外较有惊喜嘅仲有鹅肝汉堡,超厚身嘅鹅肝配上黑松露酱呢种重口味酱料但又唔会互抢,再加上酸甜并重嘅无花果酱解腻,味道三位一体配合得好调和超出色仲有其他菜色,爆甜嘅墨西哥烧粟米仔/超厚切牛舌串烧/鲜味香浓嘅龙虾他他/面质弹牙嘅明太子意粉/慢煮肉嫩嘅腹肉牛排,质素皆有水准,值得一试