2016-12-12 1275 浏览
朋友推介知道左有呢间私房菜,入到去装修都几靓,而且嘢食亦都比到惊喜我地! 冰镇花胶用咗青瓜做衬托,加左芝麻酱同黑松露,味道都几匹配😝食完之后都唔会好腻 淮山杞子响螺鸡汤,真系好足料架!仲有埋汤渣😏饮落唔会好似落咗好多味精咁~螺肉仲好淋,好有咬口!真系好似置身屋企一样 豉油王煎虾,每只虾都好大只,虾肉带点爽口,够入味😊好多肉,配白饭食个汁一流 清汤萝卜蝴蝶腩,睇得出猪腩落咗心思,炆得都几入味,肉质吾会好硬身😉食起黎亦吾会好咸😝而且萝卜亦都好够味,切得细细粒咁,方便进食,好细心🙂 腊味炒糯米饭认真大碟,足以够五六个人食得饱饱的😊糯米饭烟轫有咬口!加上葱花令到味道更香🙂腊肠花生亦都不吝啬,见到有好多😍好抵食 虫草花上汤浸时菜比较清淡嘅一碟𩠌😉不过有时食得多油腻野,真系想要清淡一下嘅😝上汤咸度适中,又唔会令到时菜冇晒味🙂加上杂菇,增添口感 皇帝鸡唔会好多油,加左葱花去调味,连姜蓉都唔使点,已经到晒味😊鸡肉嫩滑吾会有雪藏味!几新鲜 清蒸沙巴龙趸都几大条架!煮得吾会过熟,加左爆香过嘅豉油去食,味道更佳😉好抵食 最后以奶冻做甜品😝味道特别,有啲人食得出咖啡味,有啲人食得出焦糖味!
最后以奶冻做甜品😝味道特别,有啲人食得出咖啡味,有啲人食得出焦糖味! 原来老板话佢哋用咗款叫棕榈糖黎做嘅😏就连老人家话糖尿病人士都可以食用,真系好有心思为客人呀!