2018-06-30 178 浏览
系呢间分店嘅熟客啦,今晚同阿妹去食嘢,食左17碟。埋单个阵,有个哥哥仔话11碟?当时我同阿妹讲紧嘢,唔知佢讲紧咩就重复左一句11碟?行到屋企楼下,发觉漏左嘢系争鲜,就打电话去问,一个女职员话无,当时我已经赶紧去啦,去到,佢地话有,但系迟迟都唔俾我,后尾有个阿姐攞左张单同我讲,话里话外嘅意思就系我特登漏单,唔俾钱,而家就系要扣住我d嘢,俾左钱先可以攞返,我去呢间店已经食过好多次啦,次次都唔会睇单,都唔会数钱,佢地计几多就几多,呢次都系嘅!我同个阿姐讲左几次,你俾返d嘢我先,佢仲攞住张单企响度,摆明系威胁我!直到我拎出张100蚊出黎,先有人拎我袋嘢出黎,我补返钱之后就走左啦。我有d唔训气,返到屋企就打多次电话过去问头先究竟系咩意思,点解话无我袋嘢?佢解释系自己行错位,又讲返漏单嘅事,我话呢件事,我唔系想漏单,系我无注意加上个哥哥仔搞错。最后令我最激嘅系!个阿姐话:唔紧要wor!呢俾返钱就得啦!总之,呢件事真系我甘耐以黎遇到最不可思议嘅事之一!!
总之,呢件事真系我甘耐以黎遇到最不可思议嘅事之一!!
2018-06-30