2011-01-15 27 浏览
是日同朋友食饭为庆祝过左都一段时间既生日(XD),多谢朋友特登去左CWB Carousel 买蛋糕俾我食,仲要知道我未食过,真系好聪明呀。朋友买左两款,分别系Chocolate banana ball & Caramel Hazelnut Cake,由于餐厅要等位,我地两个就选择左坐系中环既长櫈度边食边等.....先食Caramel Hazelnut Cake,第一口食落觉得味道唔会太甜,但再一直食就觉得无咩榛子味,如果榛子味浓D相信会好食好多。蛋糕几松软,饼底亦脆脆地,中间有DD焦糖味,但总括味道都系淡左DD。之后就系Chocolate banana ball,banana几时都系我既最爱,仲要加埋朱古力,我一定唔会觉得难食的。讲真,我真系觉得几好味,首先朱古力味道好香浓,蛋糕质感好湿润,而且仲几重酒香添。加埋中间既香蕉好甜,味道好夹真系几好食~~眨眼清左呢两件蛋糕,我地就乖乖的继续等位啦,多谢朋友迟来既心意,仲要你特登落cwb买,辛苦你啦。=)))
多谢朋友特登去买俾我食
朱古力香蕉波好味