2024-12-23 491 浏览
《幕多》酱油虾🦐浓汤面 🍜📍尖沙咀漆咸围1-3号多福大厦地下A号舖呢间店应该都不用多介绍,求其网上 search 一下,都大把网民,大把 Youtuber 介绍过。我都唔系第一次食,不过之前冇写食评,今次补返。以下系食评:香味 (4/5)个虾🦐汤本身都够晒香,上碟时,仲会额外响个客面前加虾油。香味扑鼻,都冇得输。稍稍可以挑剔一下系,除左虾味就闻唔到其他味了,少了点层次感。汤 (4/5)就好似个名咁,真系相当浓郁嘅虾汤,咸度刚刚好唔会过咸,creamy,浓稠,好好味。酱油味基本上比个虾味冚左,只有薄薄嘅酱油味,唔系话好觉。面条 (3/5)我就麻麻地钟意。中细直面,个面煮到偏腍,配埋个相当浓稠嘅汤,口感糊糊地。配料 (5/5)呢个价格,配三只中size嘅鲜虾,又新鲜,肉又结实,仲要剥埋虾壳,近乎系完美。基于人贪得无厌嘅心态,我会谂,如果多块猪叉烧就真系完美喇,不过因为呢碗系虾拉面,我就谂吓算了,冇因为咁扣分。另外加左 $38 追加左酱油蚝,有两只,新鲜,肉嫩,鲜甜,又系近乎完美。整体 - 值得推荐 👍👍👍👍 基本上,无论你对拉面要求有几高,如果你食过呢碗面,我相信你都会相当满意。
《幕多》酱油虾🦐浓汤面 🍜
📍尖沙咀漆咸围1-3号多福大厦地下A号舖
酱油虾🦐浓汤面 🍜

以下系食评:

香味 (4/5)

汤 (4/5)

面条 (3/5)

配料 (5/5)

酱油蚝

整体 - 值得推荐 👍👍👍👍