2021-08-02
✨心目中的No1 Bagel✨.因为男朋友book到上环间寿司郎食寿司,咁去寿司郎之前就试下系附近嘅404 plant😋星期日大概1点左右去到,地下坐咗1枱客,而且亦不乏外卖嘅客人;而上层亦同样只有1枱客,相对地下多座位,墙身仲好igable添✧ʕ̢̣̣̣̣̩̩̩̩·͡˔·ོɁ̡̣̣̣̣̩̩̩̩✧.我哋拣咗住上层,除咗墙身多打卡位特别之外,估唔到佢嘅贝果都咁好食🥺❤️目前呢间变成我心目中嘅No1贝果店🥇顺带一提到2点几3点,就开始陆续多人了.🔻Pineapple brown sugar mochi $40(9/10)今次见到有只黑蚊蚊嘅贝果,仲系菠萝黑糖味几特别,钟意试新野嘅我就放弃稳阵嘅抹茶味,转投呢个特别口味嘅怀抱🖤今次一食就爱上咗,佢回弹力十足,够晒烟韧~而个馅亦好好食😋真系好彩有拣到佢黎食( ᵒ̴̶̷᷄꒳ᵒ̴̶̷᷅ )男朋友本身麻麻地呢类野,都话呢间唔错♪下次去开上环会买埋佢其他味试下,Take away每只仲可以平5蚊😻.🔻Triple Biscoff $75 (7/10)如果你本身钟意Biscoff嘅一定唔可以错过,不过我唔系🤣只系见佢作为招牌都照试下~包体一样做到回弹力十足,几好咬口,不过啲Biscoff都系甜咗少少,而且价钱都
今次见到有只黑蚊蚊嘅贝果,仲系菠萝黑糖味几特别,钟意试新野嘅我就放弃稳阵嘅抹茶味,转投呢个特别口味嘅怀抱🖤今次一食就爱上咗,佢回弹力十足,够晒烟韧~而个馅亦好好食😋真系好彩有拣到佢黎食( ᵒ̴̶̷᷄꒳ᵒ̴̶̷᷅ ) 男朋友本身麻麻地呢类野,都话呢间唔错♪下次去开上环会买埋佢其他味试下,Take away每只仲可以平5蚊😻
🔻Triple Biscoff $75 (7/10)
如果你本身钟意Biscoff嘅一定唔可以错过,不过我唔系🤣只系见佢作为招牌都照试下~包体一样做到回弹力十足,几好咬口,不过啲Biscoff都系甜咗少少,而且价钱都几贵,唔系唔好食,但唔值$75一个,觉得试一次就可以
🔻另外男朋友叫咗杯Matcha latte,都几好饮 ♪ 几钱就唔记得咗🤣
补充资料~呢间地下户外有个打卡位,临走我哋打算去影一影个位,谂住呃下like😝但唔知关唔关个位隔离系厕所事,去到有好多蚊/乌蝇,冇特别数都见到有5-6只蚊/乌蝇围住一团咁飞,好恐怖🥲🥲我企唔够2秒即刻入番室内
其他:
估计有缺公德心嘅人胡乱涂鸦,但店家回应非常大方
门面:
室内: