2022-07-26
南丰纱厂系其中一个文艺地带里面最多嘅就系cafe有一间以花卉做主题嘅餐厅除左环境靓 食物质素惊喜地不错如果黎到不妨一试🍴Egg Benedict Lover👉🏻牛角包+慢煮牛面颊肉+水波蛋 系超级正嘅weekend breakfast👉🏻牛角包口感超酥脆和充满牛油香 切开水波蛋流出嘅蛋汁配牛角包点住黎食一流👉🏻慢煮牛面颊肉 口感软淋得黎但唔会太湿 食落唔干又唔会预先整淋左牛角包👉🏻拌碟苹果沙津菜新鲜 无苦涩味🍴Meat Lover👉🏻身为肉嘅敌人(=所以要食哂佢地)必点Meat Lover👉🏻外层竹炭面包 烘到好脆 而且食到阵阵竹炭香👉🏻中层鹿儿岛猪扒外面炸得香脆 肉质岩岩好唔过韧 油脂肉汁包围住猪扒👉🏻中间夹住红菜头沙律平衡番油腻感🍴Espresso Tonic👉🏻夏天需要清爽的espresso tonic👉🏻espresso偏fruity 同tonic water比例相差不远 系我喜欢嘅味道
里面最多嘅就系cafe
有一间以花卉做主题嘅餐厅