2017-08-09
出入开医院的朋友都知道大多数医院的餐厅都系由泛亚主理。港岛西龙头医院的饮堂如是,都系由泛亚经办的。近期要到玛丽医院办事,基于医院的地理位置,除左医院饮堂外就无其他选择可以食。(其实可以用饮食app叫外卖速递黎)虽然饮堂size唔细,但食饭时段实左太多人,排队买飞同等位系无可避免的。好在饮堂有安排医院员工专用时段,而且职员系严格check每位的职员证才放人入去,所以等候的时间唔算太长。否则好似本人呢类低级员工得唔够一小时食饭的就可能食唔切午餐。野食方面其实唔错,可惜烧味同小菜大多时间都有超过20人排队。 怕排队的我就叫左即炒粉面,买飞后就直接揾位等no. 俾其他人方便好多。今次叫左福建炒饭,味道正路,汁唔会稀,系无炒饭底差左d,是但食个lunch算唔错。其实唔值得赞系服务而唔系食物,员工非常友善,尽快都大家安排排队买飞,又主动收餐清洁,并会帮大家手揾位,希望大家快d有得享受lunch time。此外, 不如是否医院关系,餐牌上有标示食物的卡路里供大家参考,对饮食有计算或怕肥的朋友相对方便拣野食由于玛丽医院位置背出面海,系饮堂食饭望出去就系无敌大海景.系度食个lunch,只食风景都值回票价