2022-11-03 57 浏览
👣 Honbo 👣 🍔🍔🍔🍔🍔🍔🍔🍔🍔🍔🍔🍔🍔🍔🍔Honbo作为入围亚洲五十大汉堡中其中一间香港店 吸引都到唔少人嚟朝圣😆今次嚟到尖沙咀海港城分店 用餐嘅时候都有唔少人排队呢间分店特别之处一定系可以坐靠窗卡位 一边用餐 一边欣赏玻璃窗外嘅无敌海景🌊不过我今次坐唔到卡位 影唔到俾大家睇🥲 ⭐️⭐️ 双层芝士汉堡 Double Cheese Burger🍔 HKD$158⭐️⭐️超夸张地入面有2件4OZ牛肉汉堡 2片芝士🧀 烟肉🥓 酸瓜🥒 生菜🥬 洋葱🧅同酱汁牛肉汉堡肉味浓郁多肉汁 咬落食到一粒粒牛筋嘅口感 质感一啲都唔扎实干柴几好食烟肉好脆口 连同其他配料同酱汁一齐食 中和返汉堡扒嘅油腻感😙如果系女仔建议叫呢款 份量相对地细少少 不过其实都好大🤣🤣味道:🌕🌕🌕🌕🌖⭐️⭐️黄金堡 The Gold Standard🍔 HKD$178⭐️⭐️呢款系升级版嘅双层芝士汉堡 入面同样有2件4OZ牛肉汉堡 2片芝士🧀 烟肉🥓 酸瓜🥒 生菜🥬 洋葱🧅同酱汁呢款同其他款式不同之处系多咗特制烟肉 整个黄金堡目测有12cm咁厚🤩味道同双层芝士汉堡差唔多 面包外层烘脆内里松软 肉质又嫩滑🤤 食完好满足味道:🌕🌕🌕🌕🌖

👣 Honbo 👣

🍔🍔🍔🍔🍔🍔🍔🍔🍔🍔🍔🍔🍔🍔🍔

今次嚟到尖沙咀海港城分店 用餐嘅时候都有唔少人排队

不过我今次坐唔到卡位 影唔到俾大家睇🥲

如果系女仔建议叫呢款 份量相对地细少少 不过其实都好大🤣🤣

味道:🌕🌕🌕🌕🌖

⭐️⭐️芝士薯条 Cheese Fries +HKD$20⭐️⭐️

邪恶热溶芝士淋上薯条面 芝士味香浓
不过要趁热食 因为啲芝士好快冻咗
薯条炸得几好食

味道:🌕🌕🌕🌗🌑

⭐️⭐️水牛辣鸡翼 Buffalo Wings🐥 +HKD$40⭐️⭐️

酸辣开胃又带微辣嘅酱汁包裹著鸡翼 其实都几重口味🤣我个人希望唔好咁酸
独特嘅香料味好突出
鸡翼同酱汁混合之后湿润但仍试到外层微微脆度🤓

味道:🌕🌕🌕🌗🌑

⭐️⭐️Arnold Palmer🍋 HKD$38⭐️⭐️

Arnold Palmer原来即系以冰红茶混合Lemonade调配而成
酸味浓郁 有少少涩 但几解腻🤪

味道:🌕🌕🌕🌕🌑