2020-02-16 289 浏览
我同男朋友已经系e间餐厅长期食客,我地已经食左四五年,我好钟意食佢个山珍鸡丝小锅通心米线或者佢个鸡丝凉拌红薯粉。我每次叫e个山珍鸡丝小锅米线,我男朋友都好钟意偷我d汤饮,佢话个汤好香菌味,好浓郁,热辣辣,好好饮。不得不说,佢每次比嘅𩠌都好多,只系有时候系会比平时比少d𩠌嘅。我钟意佢个通心米线,煮得好林,个米线因为系通心,有时候会有d汤系入面,所以我钟意拣e只面。其实佢仲可以拣普通米线或者红薯粉架至于我男朋友,都系长期只叫佢个黑椒薯仔焗鸡排饭或者凉拌红薯粉。我见身边嘅食客好多时候都叫焗饭焗意粉类,所以应该都唔错嘅最后,一定要介绍佢杯招牌朱古力普洱,我通常都叫少冰少甜,我男朋友就叫正常。佢杯野真系真系好好饮架

• 冻朱古力普洱