2024-06-26
Lubuds Group喺timesquare嘅 Club Albergue 1601已经转咗做penna moon garden,餐厅主打意大利菜,佢地仲有个outdoor位比大家出去chill 下~📍薄切油甘鱼$148 (+海胆$68)油甘鱼鱼肉肥美鲜嫩有满满鱼油香,加入芝麻同柚子醋汁能中和油份,我地仲加咗海胆,令鱼味再升华📍香烤意大利蜗牛 $148蜗牛加上牛油香草等调味,烤熟后完美吸收香草油精华,再配埋薯蓉一齐黎食,每口都滋味十足📍招牌黑松露24个月巴马臣芝士意粉 $328呢个好igable! 今次大厨即席烹调,先喺芝士轮上煮意粉,之后再加芝士继续煮,跟住再加黑松露酱,最后再刨上黑松露片,令成件完美level up呀 个意粉芝士极之香浓另外仲有浓浓松露香📍炭烧12安士澳洲 M5和牛肉眼扒 $498外皮炭烤过有满满焦香,7成熟牛质刚好软嫩多汁📍Tiramisu $78佢质地系偏湿润,酒味比较重,钟意酒香既朋友一定唔可以错过喇📍Excalibur 石中剑 $78呢杯石头造型既mocktail系用King Arthur故事作为灵感,支饮都管就系支剑喇🗡️📍Swan Lake 天鹅湖 $1
📍薄切油甘鱼$148 (+海胆$68)
📍香烤意大利蜗牛 $148
📍招牌黑松露24个月巴马臣芝士意粉 $328
📍炭烧12安士澳洲 M5和牛肉眼扒 $498
外皮炭烤过有满满焦香,7成熟牛质刚好软嫩多汁
📍Tiramisu $78
佢质地系偏湿润,酒味比较重,钟意酒香既朋友一定唔可以错过喇
📍Excalibur 石中剑 $78
📍Swan Lake 天鹅湖 $118
造型打卡一流~但啲糖粉会一路跌出黎😂用梅汁加rum 做base 再加埋绿茶,味道整体好清新