一向都几钟意荷里活广场,贪佢近公共车站,商场大又有晒得想行既店铺,食物种类都唔少今晚同朋友行完街想食泰菜,见到泰亭是是正正,决定一试😆餐厅环境几好,空间大,灯光明亮,环境整洁干净座位够阔大,坐得舒服😌几适合行完行坐企食野休息倾计👍🏻食物种类餐牌选择都几多,花多眼乱😍😍😍我地行完好肚饿,叫左两个小食两个主菜两杯饮品沙爹半打(🐔🐷各半)热辣辣既沙爹卖相几吸引!🤤店家好有心思地提供左几款酱料,分别系串烧上既香矛椰汁,食落有浓浓椰香配淡淡香矛味点埋沙爹酱,花生味道都几突出,沙爹调配得非常香口,质感唔会太厚好漏另外仲有酸酸甜甜既调汁,辣辣地解腻开胃鸡肉同猪肉既肉质都几好,软腍易咬得黎有口感烧到金黄色热辣辣又香口👍🏻👍🏻👍🏻炸软壳蟹🦀软壳蟹系我同朋友既至爱😍见到即刻叫上到黎原来系蒜蓉炸软壳蟹!有海量既炸蒜同炒过既蒜,仲有大量既葱,一上枱已经非常香🤤餐厅亦好好地帮我地切左件,唔洗大大旧食到好混乱炸蒜非常香口,入口漏漏蒜香🧄配上酥脆可口既炸软壳蟹🦀软壳蟹脆而不腻,咬落咔咔声但又唔会炸得太硬外层既酥脆加上软壳蟹既软糯,口感一流😋配埋香口既炸蒜更加无得输😚🐟原条明炉香草蒸乌头全多配料既明炉乌头😍😍打火一滚
今晚同朋友行完街想食泰菜,见到泰亭是是正正,决定一试😆
餐厅环境几好,空间大,灯光明亮,环境整洁干净
座位够阔大,坐得舒服😌几适合行完行坐企食野休息倾计👍🏻
食物种类

餐牌选择都几多,花多眼乱😍😍😍
我地行完好肚饿,叫左两个小食两个主菜两杯饮品

沙爹半打(🐔🐷各半)
热辣辣既沙爹卖相几吸引!🤤
另外仲有酸酸甜甜既调汁,辣辣地解腻开胃

鸡肉同猪肉既肉质都几好,软腍易咬得黎有口感
烧到金黄色热辣辣又香口👍🏻👍🏻👍🏻

炸软壳蟹🦀
软壳蟹系我同朋友既至爱😍见到即刻叫

餐厅亦好好地帮我地切左件,唔洗大大旧食到好混乱
炸蒜非常香口,入口漏漏蒜香🧄配上酥脆可口既炸软壳蟹🦀
软壳蟹脆而不腻,咬落咔咔声但又唔会炸得太硬
外层既酥脆加上软壳蟹既软糯,口感一流😋
配埋香口既炸蒜更加无得输😚

🐟原条明炉香草蒸乌头
全多配料既明炉乌头😍😍打火一滚起已经闻到酸香既味道
汤汁香料味道浓厚,香茅、罗勒味道出众,令汤底既层次几丰富,而且酸酸地非常开胃
配埋有满满既肉碎、秀珍落同埋葱,全部都系我钟意既配料😋😋

乌头都几新鲜,鱼肉爽口唔会腥,肉质软腍,配埋汤汁酸酸地唔经唔觉食晒成条😆
朋友极爱跟埋既海鲜酱汁,因为辣得非常惹味,令整体味道既辣又香👍🏻

湿炒牛肉河粉🐮
非常足料够份量既湿炒,有芥兰、西兰花、粟米仔、菇、甘荀等等
主角牛肉同河粉都几唔错,牛肉质感软腍,份量都几多

河粉有用酱油炒过,食到炒过酱油微焦既香味,份量亦系十分之足够👍🏻

荔枝沙冰🍹
非常清爽清甜既特饮!饮落系浓浓荔枝香,唔会太甜,非常清甜
食完浓味既泰菜饮番杯清爽荔枝冰可以解腻舒服晒😚

椰青沙冰🥥
第一次饮椰清沙冰佢个份量真心吓亲我!🧉
上枱系满满一杯椰汁沙冰另外跟一只椰青,椰青入面都系满满椰汁沙冰😳😳😳
两个人先饮得晒既椰汁沙冰$60都唔洗真心非常抵
当然味道都好重要,一饮有惊喜😍
椰青天然既味道呃唔到人,一饮就饮得出
入口系满满椰香,有椰青水既鲜同埋清甜,亦有椰青肉鲜榨既奶香,淡淡既甜味,味道好天然
饮晒成杯好舒服😌